ГоловнаСвіт

На позачергових виборах в Азербайджані переміг чинний президент

Явка виборців становила 74,5%.

На позачергових виборах в Азербайджані переміг чинний президент
Фото: EPA/UPG

В Азербайджані в середу о 19:00 за місцевим часом завершилося голосування на позачергових президентських виборах. За даними ЦВК, проголосували 3 млн 959,553 тис. осіб, або 74,5% виборців, пише портал Haqqin.az.

Відзначається, що в цьому році вперше в історії загальнонаціональних виборів в Азербайджані проведено електронний екзит-пол. За результатами опитування, проведеного французькою компанією Opinionway, на виборах лідирує чинний президент Азербайджану Ільхам Алієв з 86,53% голосів.

Згідно з опитуванням компанії, друге місце зайняв Гудрат Гасангулієв від партії "Народний фронт цілісного Азербайджану" з 3,1% голосів, за ним йде самовисуванець Захід Орудж з 2,92%.

Компанія проводила опитування на 118 виборчих дільницях по всьому Азербайджану, крім Нахічеванської Автономної Республіки.

Як повідомлялося, про дострокові вибори президента 11 квітня, замість передбаченого законодавством 17 жовтня, Алієв оголосив на початку лютого. Лідери азербайджанської опозиції побоювалися, що це було зроблено з метою фальсифікацій.

Нагадаємо, що на виборах 2013 року Алієв переміг з результатом 84,54%. Його суперник Джаміль Гасанлі отримав 5,53%. Алієв править в Азербайджані з 2003 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram