ГоловнаСвіт

Трамп пообіцяв прем'єру Великобританії сприяння в розслідуванні отруєння Скрипаля

Офіційні представники Росії "повинні дати однозначні відповіді".

Трамп пообіцяв прем'єру Великобританії сприяння в розслідуванні отруєння Скрипаля
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей обговорили по телефону ситуацію навколо отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британському Солсбері.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Трамп і Мей заявили, що офіційні представники Росії "повинні дати однозначні відповіді" у зв'язку зі спробою вбивства колишнього шпигуна в Південній Англії", йдеться в стенограмі телефонної розмови.

Білий дім заявляє, що Трамп висловив свою "солідарність" із Мей і пообіцяв "всіляко сприяти розслідуванню, яке веде Сполучене Королівство" у зв'язку із застосуванням нервово-паралітичної речовини під час спроби вбивства Скрипаля та його дочки.

Обоє лідерів погодилися, що ті, хто застосував отруйні засоби, грубо порушивши міжнародні норми, повинні відповісти за скоєне.

Раніше, в понеділок, Тереза Мей заявила в парламенті про високий ступінь імовірності, що за спробою вбивства Скрипаля стоїть Кремль.

Нагадаємо, 4 березня Сергія Скрипаля і його дочку Юлію виявили непритомними в місті Солсбері. Як з'ясувалося, потерпілі були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новачок", розробленою в РФ. У зв'язку з цим російського посла викликали в МЗС Великобританії.

Тереза Мей заявила, що Великобританія до вечора вівторка очікує від Москви пояснень у зв'язку з отруєнням екс-співробітника ГРУ. Після цього Лондон готовий вжити найсерйозніших заходів у відповідь. Росія ультиматум Британії проігнорувала.

Російський хімік Віл Мірзаянов, якого вважають одним з розробників "Новачка" розповів, що якщо колишній агент і його дочка дійсно були отруєні цією речовиною, шансів на одужання вони не мають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram