ГоловнаСвіт

У РФ назвали попередню причину аварії Ан-148 у Підмосков'ї

Не працював обігрів пристроїв, які допомагають льотчикам правильно визначити швидкість літака.

У РФ назвали попередню причину аварії Ан-148 у Підмосков'ї

Комісія Міждержавного авіаційного комітету з розслідування аварії літака Ан-148 в Підмосков'ї назвала попередню причину авіакатастрофи. Комісія дійшла до висновку, що на літаку не працював обігрів пристроїв, які допомагають льотчикам правильно визначити швидкість літака.

Російська служба Бі-бі-сі повідомляє, що у вівторок комісія завершила розшифровування даних параметричного бортового самописця, виявленого на місці катастрофи в Раменському районі Підмосков'я.

"Під час всього польоту, що закінчився авіаційною подією, обігрів всіх трьох приймачів повного тиску (ППТ) перебував у вимкненому стані", - йдеться в повідомленні на сайті МАК. Відомство зазначає, що під час ще 15 польотів, збережених на самописці, обігрів перед зльотом вмикався.

Приймач повного тиску - важливий пристрій бортової системи літака, призначений для обчислення його швидкостей. Його неправильна робота призводить до спотворення показань приладів у кабіні екіпажу і нештатної роботи автоматичних систем управління.

За даними МАК, через 2 хвилини і 30 секунд після відриву на висоті близько 1300 метрів і приладовій швидкості 465-470 км/год два з трьох спідометрів почали показувати дані про швидкість літака, які істотно відрізнялися між собою, а третій взагалі перестав реєструвати зміни швидкості.

Далі ці розбіжності продовжували зростати, після чого екіпаж відімкнув автопілот. Подальший політ проходив в ручному режимі. У результаті літак був переведений на інтенсивне зниження, що переходить в пікірування з кутом 30-35 градусів. Під таким кутом він і зіткнувся із землею.

Ан-148 "Саратовських авіаліній", що летів з Москви в Орськ, зазнав аварії в неділю, 11 лютого, через кілька хвилин після зльоту зі столичного аеропорту Домодєдово.

На борту літака перебували 65 пасажирів і шість членів екіпажу. Всі вони загинули. За даними МНС, більшість загиблих - 35 осіб - були жителями Оренбурзької області, 10 осіб - з Москви, четверо - із Саратова. Крім того, на борту перебували два іноземці - громадяни Швейцарії та Азербайджану.

Українців серед загиблих у катастрофі літака в Підмосков'ї немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram