ГоловнаСвіт

У Росії студента посадили на два роки за диплом на тему екстремізму

Засудженому заборонили публікацію будь-яких матеріалів в інтернеті впродовж півтора року.

У Росії студента посадили на два роки за диплом на тему екстремізму
Фото: Kompromat1.info

У Старому Осколі Бєлгородської області Росії студента економіко-правового інституту засудили до двох з половиною років колонії-поселення за репости екстремістських матеріалів.

Співробітники ФСБ знайшли на його стіні в соцмережі два пости про комуністів і євреїв. Також він опублікував два записи з фразами Максима Базильова - голови забороненої в РФ організації "Слов'янський союз", пише "Эхо Москвы"

24-річний Олександр Крузе стверджує, що записи були потрібні йому для написання дипломної роботи.

Батько засудженого пояснив, що син розміщував статті, щоб привернути увагу неонацистів до своєї сторінки, після чого починав їх досліджувати, "представившись різними психотипами". Зокрема, для цього він використовував різні акаунти. За заявою засудженого, слідство і суд не розглянули той факт, що на його сторінці було багато публікацій про жахи нацизму, повідомляє телеканал 360. Факт написання диплома на тему екстремізму також "туди не увійшов".

Крім реального терміну, у вироку вказана заборона на публікацію в мережі будь-яких матеріалів упродовж півтора року. Крузе засудили за статтею 282 КК РФ (розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності).

Нагадаємо, в грудні в Москві затримали двірників за підозрою в екстремізмі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram