ГоловнаСвіт

У Москві затримали двірників за підозрою в екстремізмі

За версією російських правоохоронних органів, затримані причетні до ІДІЛ.

У Москві затримали двірників за підозрою в екстремізмі

Чотирьох мігрантів, двоє з яких працювали двірниками, затримали в московському районі Ліанозово через підозру у причетності до екстремістської діяльності.

Про це повідомив "Интерфакс" з посиланням на інформоване джерело.

Затримання проводилося у квартирі, яку винаймали мігранти. Під час обшуку в них виявили та вилучили компоненти вибухового пристрою, оргтехніку і літературу.

За словами співрозмовника агентства, двоє затриманих були оформлені двірниками в місцевій філії державної бюджетної установи "Житловик". Зараз правоохоронні органи встановлюють їх причетність до злочинів і екстремістських угруповань.

Джерела в поліції розповіли РБК, що в Ліанозові затримані чотирьох учасників терористичного угруповання "Ісламська держава". У них вилучили вісім мобільних телефонів, схожі на саморобні вибухові пристрої предмети і екстремістську літературу.

"Затримані належать до так званого "сплячого" осередку ІДІЛ. Це резерв, який будь-якої миті може реалізувати завдання своїх кураторів за певним сигналом", - розповів співрозмовник видання. Він додав, що підозрювані підтримували зв'язок з іншими осередками ІДІЛ за допомогою одного з популярних месенджерів.

У середині грудня співробітники ФСБ затримали в Санкт-Петербурзі сімох членів ІДІЛ. За інформацією слідства, вони планували здійснити резонансний теракт у Казанському соборі під час служби. Запобігти цього теракту Росії допомогло ЦРУ. Інформацію про підготовку вибуху американська спецслужба передала президенту США Дональдові Трампу, а він передав її президенту РФ Володимирові Путіну в телефонній розмові.

Згодом Путін подякував Трампу за допомогу, а той заявив про "тисячі" можливих жертв теракту в Росії, якому вдалося запобігти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram