ГоловнаСвіт

Росія відмовилася платити ПАРЄ внесок за 2018 рік

У Держдумі нагадали про недопуск Росії до засідань ПАРЄ.

Росія відмовилася платити ПАРЄ внесок за 2018 рік
ПАСЕ
Фото: www.svobodanews.ru

Рада Держдуми Росії не затвердила перерахування внеску Росії на фінансування Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) за 2018 рік.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на першого віце-спікера нижньої палати парламенту Івана Мельникова.

"Рада Думи прийняла рішення про сплату внеску за 2018 рік у бюджет міжнародних організацій. Це Міжпарламентська асамблея православ'я, Парламентська асамблея ОБСЄ, Парламентська асамблея Чорноморського економічного співробітництва, Міжпарламентський союз, Міжнародна федерація бібліотечних товариств та асоціацій і Секретаріат Парламентської конференції Балтійського моря. Як ви помітили, немає Парламентської асамблеї Ради Європи. На цьому хотів би акцентувати вашу увагу", - сказав Мельников.

Він додатково пояснив, що це рішення ухвалено "щодо тієї частини, яка стосується ПАРЄ", а не загального внеску в Раду Європи.

Раніше в російській Раді Федерації також заявили, що не збираються платити внески в Раду Європи у зв'язку з тим, що Росія не допущена до засідань ПАРЄ.

Російська делегація була позбавлена права голосу в ПАРЄ в квітня 2014 року через окупацію Криму і дестабілізацію ситуації на Донбасі. У 2015 році ПАРЄ двічі розглядала питання про відновлення прав делегації РФ, але тоді санкції залишилися чинними: Росія була позбавлена можливості голосувати в ПАРЄ до кінця року, а також усунена від участі в роботі керівних органів асамблеї і її місій зі спостереження за виборами на теренах Ради Європи. У відповідь делегація РФ заявила, що відмовляється працювати в ПАРЄ на таких умовах, а у 2016-2017 роках не направляла заявку на підтвердження своїх повноважень.

Наприкінці червня минулого року повідомляли, що Росія призупиняє виплату свого внеску в Раду Європи у зв'язку з неучастю делегації РФ в роботі ПАРЄ. Пізніше Росія відмовилася від участі в січневій сесії ПАРЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram