ГоловнаСвіт

МЗС Німеччини вперше може очолити жінка

На Шульца чинився тиск у лавах його власної партії.

МЗС Німеччини вперше може очолити жінка
Катарина Барли
Фото: EPA/UPG

У Німеччині активно обговорюється можливість призначення на пост нового глави МЗС Катаріни Барлі.

Про це повідомляє телеканал n-tv. 

"Вперше Німеччина може отримати міністра закордонних справ - жінку... Дедалі частіше у лавах СДПН (Соціал-демократичної партії Німеччини) чути ім'я Катаріни Барлі", - зазначає телеканал.

Також розглядають кандидатури Міхаеля Рота, держсекретаря МЗС у справах Європи, Нільса Анена, представника із зовнішніх зв'язків парламентської фракції СДПН, Томаса Оппермана, віце-президента Бундестагу і члена Комітету у закордонних справах. Жоден з трьох не має міністерського досвіду на федеральному рівні.

Барлі з літа 2017 року очолює міністерство у справах сім'ї, жінок, громадян похилого віку та молоді. Вона є генеральним секретарем Соціал-демократичної партії. Їй 48 років, у неї юридична освіта.

Експерти телеканалу вважають, що обидва попередніх основних претенденти на цей важливий пост - Зігмар Габріель і Мартін Шульц - зіпсували свою репутацію в партії і не знаходять підтримки.

Нагадаємо, минулого тижня лідер СДПН Мартін Шульц заявив, що хоче бути міністром закордонних справ, а потім відмовився від таких намірів, пояснивши своє рішення бажанням "покласти кінець кадровим дебатам в рамках СДПН". Тим часом колишній голова партії, голова МЗС Габріель звинуватив Шульца і однопартійців у тому, що з ним обійшлися неетично.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram