ГоловнаСвіт

Суд ЄС дозволив преміум-брендам забороняти продаж своєї продукції на Amazon і eBay

Німецьке федеральне об'єднання онлайн-торгівлі розкритикувало рішення суду.

Суд ЄС дозволив преміум-брендам забороняти продаж своєї продукції на Amazon і eBay
Фото: goodvin.info

Преміум-бренди з Євросоюзу відсудили собі право забороняти продаж своїх товарів на онлайн-майданчиках на кшталт Amazon чи eBay.

Таке рішення ухвалив Суд ЄС, повідомляє DW.

Суд постановив, що преміальні бренди можуть забороняти дистриб'юторам продавати свою продукцію на онлайн-платформах на кшталт Amazon чи eBay. У поясненні суддів за позовом німецького підрозділу виробника косметики Coty, який володіє, зокрема, брендами Calvin Klein і Marc Jacobs, йдеться, що таким чином торговельні марки можуть "зберігати преміальний імідж своєї продукції".

Суд зазначив, що такий крок Coty "не виходить за рамки необхідного".

Справа Coty, власника 77 брендів з річним оборотом близько €7,6 млрд, проти авторизованого дистриб'ютора його продукції про заборону продажів через німецьку філію гіганта онлайн-ритейлу Amazon розглядається в суді Франкфурта. Останній вирішив отримати вердикт від європейських колег. Антимонопольне відомство ФРН, зі свого боку, зазначило, що вивчає рішення Суду ЄС.

Німецьке федеральне об'єднання онлайн-торгівлі розкритикувало рішення суду. "Це дає зелене світло можливим зловживанням", адже немає чіткого визначення "люксового товару", цитує агентство AFP голову об'єднання Олівера Проттмана.

Галузеве об'єднання у сфері комп'ютерних і комунікаційних технологій назвало вердикт "поганою новиною для споживачів, які будуть мати менше вибору".

Нагадаємо, в жовтні повідомляли, що Єврокомісія оштрафує Amazon на кілька сотень мільйонів євро. Онлайн-ритейлер використовував схеми ухилення від сплати податків у Люксембурзі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram