ГоловнаСвіт

Дуда звинуватив Туска в перевищенні повноважень

Президент Євроради у 2016 році у Вроцлаві фактично брав участь у політичних зборах.

Дуда звинуватив Туска в перевищенні повноважень
Дональд Туск
Фото: EPA/UPG

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що президент Європейської ради Дональд Туск перевищив свої повноваження, втручаючись і коментуючи внутрішньополітичні справи Польщі.

Про це він заявив в ефірі телеканалу tvn24.

"Я був глибоко вражений, що президент Євроради - людина, яка повинна бути над усіма політичними питаннями, особливо всередині країн ЄС, несподівано починає коментувати питання внутрішніх реформ, які проводять в одній з країн-членів", - заявив Дуда.

Він нагадав, що Туск торік у Вроцлаві фактично брав участь у політичних зборах, стаючи на бік опозиції в політичній суперечці в Польщі.

Дуда зазначив, що пости Туска у Twitter однозначно сприймаються усіма за кордоном як офіційна позиція президента Євроради, а не як його особистий погляд.

На думку президента РП, Туск, "без сумніву, перевищив свої повноваження".

Він додав, що у Варшаві були такі побоювання, тому польський уряд не підтримав цього року його кандидатуру на посаду президента Європейської ради.

Дуда наголосив, що попередник Туска Герман ван Ромпей "не дозволяв собі такого типу поведінки".

Дональд Туск 19 листопада у своєму Twitter написав, що погіршення відносин Польщі з Україною та її ізоляція в ЄС може бути планом Кремля. Це відразу спровокувало гостру реакцію Варшави. У відповідь голова польського уряду Беата Шидло написала у Тwitter, що Туск як президент Євроради не зробив нічого доброго для Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram