ГоловнаСвіт

У Красноярську школам рекомендували підготуватися до роботи у воєнний час

Міністерство освіти Красноярського краю підтвердило достовірність документа.

У Красноярську школам рекомендували підготуватися до роботи у воєнний час
Фото: govoritmoskva.ru

Міністерство освіти Красноярського краю (Росія) розіслало рекомендації по регіональних школах, у яких йдеться про організацію роботи "в період мобілізації, у воєнний час, під час введення воєнного стану".

Про це повідомляє "Говорит Москва".

У документі йдеться про підготовку "підвідомчих установ до роботи в період мобілізації, у воєнний час, під час введення воєнного стану".

Фото: govoritmoskva.ru

Фотографію документа напередодні опублікували в інтернеті, уточнює радіостанція. Його справжність підтвердила прес-секретар відомства Надія Квітковська. За її словами, "мобілізаційна підготовка" всіх організацій, в тому числі й освітніх, визначена федеральним законом, тому всі вони "повинні обов'язково знати, як поводитися в критичній ситуації".

"Щодо документа, то він був для внутрішнього користування, тому зараз відповідними органами ведеться перевірка на предмет того, звідки пішов витік інформації. Відповідно, коли людина, яка цей документ виклала в мережу, буде знайдена, її буде покарано", - заявила Квітовська.

Вона додала, що рекомендації про готовність працювати в умовах воєнного часу направили в усі муніципальні відділи освіти.

Минулого тижня президент РФ Володимир Путін заявив про те, що всі великі промислові підприємства повинні мати можливість швидко перейти на військове виробництво і випуск оборонної продукції і послуг. За словами російського лідера - це "одна з найважливіших умов забезпечення військової безпеки держави".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram