ГоловнаСвіт

Росії заборонили виставляти військову техніку на авіасалоні Farnborough

Організатором російської експозиції повинна була стати компанія "Рособоронекспорт".

Росії заборонили виставляти військову техніку на авіасалоні Farnborough
Авиасалон Farnborough
Фото: polymet.wordpress.com

Організатори авіасалону Farnborough заборонили Росії виставляти свою військову техніку на виставці наступного року.

Про це "Интерфакс" повідомив заступник директора Федеральної служби з військово-технічної співпраці Росії Анатолій Пунчук.

"Жалкуємо, що в результаті такого рішення ми не зможемо використовувати цей майданчик для обміну досвідом і демонстрації наших можливостей", - сказав він.

Пунчук пояснив, що рішення про заборону виніс оргкомітет авіасалону. На його думку, воно є прикладом недобросовісної конкуренції. Організатором російської експозиції повинна була стати компанія "Рособоронекспорт", але тепер це рішення скасовано.

Водночас замість "Рособоронекспорту" свою продукцію, в тому числі і громадянську, можуть самостійно представляти російські авіазаводи.

У 2018 році авіасалон пройде з 16 по 22 липня.

Farnborough - один із найбільших світових авіасалонів, який проходить раз на два роки в районі міста Фарнборо у Великобританії. Його організацією займається Спільнота британських аерокосмічних компаній.

У 2014 році Росія на авіасалоні була представлена в обмеженому складі через проблеми з отриманням віз після насильницької окупації Криму Росією і її участі в бойових діях на сході України. Тоді "Роскосмос" і "Рособоронекспорт" відмовилися від участі. У 2016 році через санкції Росія привезла на виставку тільки цивільну продукцію.

Нагадаємо, раніше в листопаді Україна ввела санкції проти 18 російських компаній. Обмеження почнуть діяти з 9 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram