ГоловнаСвіт

Президент Ірану заявив про "кінець" ІДІЛ

Командир елітного військового підрозділу "Корпусу вартових Ісламської революції" також заявив про перемогу над джихадистами.

Президент Ірану заявив про "кінець" ІДІЛ
Хасан Рухани
Фото: EPA/UPG

Президент Ірану Хасан Рухані в телевізійному зверненні до нації заявив про "кінець" терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє  агентство Рейтер

Високопоставлений командир іранського "Корпусу вартових Ісламської революції" (КВІР), генерал-майор Кассем Солеймані (Qassem Soleimani) також заявив про "кінець" ІДІЛ у повідомленні, надісланому духовному лідерові Ірану аятолі Алі Хаменеї, яке було опубліковано на порталі Sepah News - офіційному сайті КВІР.

Як зазначає Рейтер, в останні роки фотографії та відео з Солеймані, який командує силами "Кудс" - військовим підрозділом спеціального призначення КВІР, що є елітним військово-політичним формуванням Ірану, відповідальним за здійснення спеціальних операцій за межами іранської території, - неодноразово публікували іранські ЗМІ.

Так, минулого тижня були опубліковані фотографії Солеймані з сирійського міста Абу-Кемаль, який кількома днями раніше зачистили від бойовиків ІДІЛ.

КВІР виступає на боці сирійського режиму та влади Іраку в боротьбі з джихадистами вже впродовж декількох років. Більш ніж тисяча членів КВІР, включаючи високопоставлених командувачів, були вбиті в Іраку і Сирії.

Як повідомляли напередодні, в Сирії вбили командувача іранського КВІР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram