ГоловнаСвіт

Якість життя дітей у світі значно погіршилася, - ЮНІСЕФ

За даними ООН, у 14 країнах зросла кількість людей, які живуть на менш ніж $1,9 на день.

Якість життя дітей у світі значно погіршилася, - ЮНІСЕФ
Фото: report.az

Якість життя кожної 12-ї дитини у світі погіршилася в результаті повстань, конфліктів і неефективного державного управління.

Такі дані наводить Дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) у звіті, опублікованому в понеділок, 20 листопада, до Всесвітнього дня дитини, передає DW.

"Тоді як останнє покоління мало широке, безпрецедентне підвищення стандартів життя для більшості дітей планети, той факт, що забуту меншість серед дітей було виключено з цього процесу, (...) є прикрою несправедливістю", - заявив директор відділу комунікацій, досліджень і політики ЮНІСЕФ Лоуренс Чендей.

Як зазначають, шанси 180 мільйонів дітей у 37 країнах світу жити в бідності, не вчитися в школі і загинути в результаті насильства зараз набагато вищі, ніж це було 20 років тому.

Згідно з даними звіту, в 14 країнах світу - включаючи Камерун, Замбію і Зімбабве - зросла кількість людей, які живуть на менш ніж $1,9 на день. Зниження відвідуваності шкіл спостерігають у 21 країні - зокрема в Танзанії і Сирії.

Водночас зростання кількості смертей дітей у результаті насильства зафіксовано в 19 державах, серед яких Україна, ЦАР, Ірак, Лівія, Південний Судан, Сирія і Ємен - у всіх цих країнах тривають збройні конфлікти, зазначають в ЮНІСЕФ.

Як повідомляв ЮНІСЕФ раніше в листопаді, що сім хвилин у світі в результаті насильства гине дитина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram