ГоловнаСвіт

У Німеччині шістьох сирійців затримали за підозрою в підготовці теракту

За версією звинувачення, гадані терористи планували діяти від імені ІДІЛ.

У Німеччині шістьох сирійців затримали за підозрою в підготовці теракту
Архив
Фото: EPA/UPG

У Німеччині поліція затримала шістьох сирійців за підозрою в підготовці теракту з використанням зброї чи вибухівки від імені терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ). Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на німецьку прокуратуру.

Зазначають, що підозрюваних віком від 20 до 28 років затримали в містах Кассель, Ганновер, Ессен і Лейпциг. В операції із затримання підозрюваних у тероризмі брали участь близько 500 правоохоронців, обшуки відбулися у 8 квартирах.

Четверо підозрюваних прибули до Німеччини в грудні 2014 року, ще двоє - у 2015 році. Усі шестеро попросили про притулок. У прокуратурі не уточнили, чи було схвалено хоч одне прохання про притулок.

Як випливає із заяви прокуратури, шістьох сирійців "підозрюють у тому, що вони є членами іноземної терористичної організації, яка називає себе "Ісламська держава". Зазначають також, що "обвинувачуваних також підозрюють у плануванні атаки проти громадської цілі в Німеччині з використанням зброї чи вибухівки ".

Раніше цього місяця 19-річного сирійця затримала німецька поліція за підозрою в підготовці теракту з використанням вибухового пристрою, нагадує Рейтер.

Нагадаємо, що увечері 19 грудня 2016 року фура, якою керував тунісець Аніс Амрі, на повній швидкості в'їхала в натовп людей на різдвяному ринку в одному з центральних районів міста. У результаті загинули 12 людей, 48 були поранені. Терористові вдалося втекти з місця події, його згодом застрелили італійські поліцейські в Мілані під час перевірки документів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram