ГоловнаСвіт

У Самарі правозахисницю оштрафували за репост статей BuzzFeed і Guardian про ЛГБТ

Активістка має намір оскаржити рішення суду.

У Самарі правозахисницю оштрафували за репост статей BuzzFeed і Guardian про ЛГБТ
Фото: Макс Требухов

Мировий суд Кіровського району Самари оштрафував правозахисницю Євдокію Романову на 50 тис. рублів ($870) за репост у соцмережі Facebook матеріалів газет The Guardian і BuzzFeed на тему ЛГБТ

Про це повідомляє "Открытая Россия".

Суд визнав Романову винною в пропаганді гомосексуалізму (частина два статті 6.21 КоАП). Засідання, яке тривало п'ять годин, проходило в закритому для преси і глядачів режимі, щоб не допустити "пропаганду ЛГБТ-відносин", пише "Одкрытая Россия". Активістка має намір оскаржити рішення суду.

Як уточнили порталу "РегионСамара.ру" в місцевому громадському ЛГБТ-русі "Аверс", членом якого є Євдокимова, в матеріалах суду був "перекладений у Google-перекладачі скриншот з адресою сторінки Дуні на сайті Молодіжної коаліції за сексуальні та репродуктивні права". Крім того, до справи долучили "так само перекладені репости новин зі сторінки Дуні в Facebook. Новини були англійською мовою, стосувалися захисту прав ЛГБТ і репродуктивних прав", - додали представники руху.

Справу порушили через репости, зроблені в 2015-му і 2016 році. Матеріал BuzzFeed був присвячений виставці "Будь собою", що пройшла в Санкт-Петербурзі, про ЛГБТ-підлітків, а в статті The Guardian розповідалося про референдум з питання одностатевих шлюбів в Ірландії.

Як стало відомо раніше, МВС РФ запропонувало ввести кримінальну відповідальність за пропаганду гомосексуалізму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram