ГоловнаСвіт

Іспанія відкинула пропозицію Каталонії стосовно переговорів про незалежність

Мадрид закликав лідера Каталонії повернутися на шлях закону.

Іспанія відкинула пропозицію Каталонії стосовно переговорів про незалежність
Фото: Европортал

Уряд Іспанії відкинув пропозицію голови Каталонії Карлеса Пучдемона провести переговори про відокремлення регіону.

Про це повідомляє ВВС

У заяві іспанського уряду наголошено, що Пучдемон повинен повернутися на шлях закону, перш ніж можуть відбутися будь-які переговори. Одночасно відзначається, що критика з боку Пучдемона на адресу короля свідчить про те, що він "відірваний від реальності".

Раніше у вівторок увечері король Феліпе VI виступив з телевізійною заявою, в якій назвав голосування на референдумі в Каталонії незаконним і недемократичним.

У відповідь Пучдемон у телезверненні в середу звинуватив іспанського монарха в тому, що той підтримав позицію Мадрида про незаконність референдуму, і зазначив, що "цей момент вимагає посередництва". Однак, за словами Пучдемона, король відхилив роль модератора, надану йому конституцією.

1 жовтня в Каталонії пройшов референдум про незалежність, який в Іспанії вважають незаконним. За даними регіонального уряду Каталонії, явка на заборонений конституційним судом Іспанії референдум склала 42%, 90,1% учасників голосування підтримали державну незалежність Каталонії, 7,9% присутніх висловилися проти.

Як повідомляли раніше, лідер Каталонії може оголосити про незалежність краю вже наступного тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram