ГоловнаСвіт

Організація із заборони хімічної зброї підтвердила застосування зарину в Сирії

Слідчі ООН задокументували 33 хіматаки в Сирії з 2011 року.

Організація із заборони хімічної зброї підтвердила застосування зарину в Сирії
Пострадавший от химоружия в Сирии
Фото: EPA/UPG

Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) знайшла сліди застосування зарину після нападу в північній Сирії наприкінці березня.

Про це повідомляє  Аssociated Рress.

"ОЗХЗ заявила в четвер, що тести виявили сліди зарину або пов'язані з зарином хімічні речовини в Ель-Латамна після нападу 30 березня, в результаті чого постраждали 50 осіб", - ідеться в повідомленні. Однак організація не надала інформації про жертви.

Відзначають, що цей напад стався за кілька днів до того, як у північно-західному місті Сирії Хан-Шейхун через хімічну атаку загинули майже 100 людей.

На початку вересня комісія ООН із розслідування військових злочинів заявила, що під час громадянської війни в Сирії уряд президента Башара аль-Асада використовував хімзброю більш ніж два десятки разів, у тому числі і під час смертельної атаки в місті Хан-Шейхун у квітні.

У своєму вже 14-му звіті щодо подій у Сирії з 2011 року слідчі ООН задокументували 33 хімічні атаки. 27 з них приписують уряду президента Башара аль-Асада. Хто відповідальний за інші шість хімічних атак, поки що невідомо.

Сам уряд Асада неодноразово заперечував, що використовує хімзброю.

Нагадаємо, в червні повідомляли, що США підозрюють Асада в підготовці до нової хіматаки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram