ГоловнаСвіт

Тереза Мей почала тур по Британії перед запуском Brexit

Британський прем'єр хоче почути думки людей.

Тереза Мей почала тур по Британії перед запуском Brexit
Тереза Мэй
Фото: d.christiantoday.com

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей сьогодні відвідає Уельс у рамках частини плану із взаємодії з усіма народами Сполученого Королівства, перш ніж буде офіційно запущено процедуру виходу країни зі складу ЄС.

Як повідомляє агентство Рейтер, сьогодні Мей і міністр у справах Brexit Девід Девіс зустрінуться з першим міністром Уельсу Карвіном Джонсом і представниками бізнесу, щоб обговорити, як Уельс може максимально скористатися можливостями, які стосуються виходу країни з ЄС.

"З мого першого дня... я дуже ясно висловила свою рішучість зміцнювати і підтримувати дорогоцінний союз. Я також дала чітко зрозуміти, що коли ми виходитимемо з Європейського Союзу, я працюватиму, щоб забезпечити угоду, яка буде працювати для всієї Великобританії", - сказала Мей у заяві перед своїм візитом.

За даними офісу британського прем'єра, крім Уельсу Мей також відвідає Шотландію та Північну Ірландію, щоб почути думки людей.

Раніше повідомляли, що Тереза Мей чекатиме до останнього тижня березня, щоб почати формальну процедуру виходу з ЄС.

Референдум про вихід Великобританії зі складу Євросоюзу відбувся в червні минулого року. За його результатами 51,9% британських підданих підтримали ідею покинути ЄС.

Відповідний закон 14 березня схвалили обидві палати британського парламенту. Ним проголошується початок дворічного періоду переговорів Великобританії з Євросоюзом, мета яких - узгодити вихід королівства зі складу ЄС.

16 березня Єлизавета II схвалила закон про вихід Британії зі складу ЄС.

Нагадаємо, раніше в березні голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер представив п'ять сценаріїв розвитку ЄС після Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram