ГоловнаСвіт

Жорсткий Brexit призведе до відтоку банків з Британії, - проект доповіді

Brexit вдарить також по юридичних і бухгалтерських послугах у Британії.

Жорсткий Brexit призведе до відтоку банків з Британії, - проект доповіді

Проект доповіді про вплив Brexit на фінансову індустрію Великобританії містить прогноз відтоку банків і співробітників, а також підриву економіки в ширших масштабах, якщо вони не матимуть доступу до ринків Євросоюзу.

Доповідь підготувала юридична фірма Freshfields Bruckhaus Deringer для організації TheCityUK, яка лобіює інтереси фінансового сектору, і може бути опублікована згодом цього місяця, коли Великобританія офіційно почне переговори про вихід із ЄС, повідомляє агентство Рейтер із посиланням на джерела, знайомі з документом.

Як випливає з документа, навіть фірми, які надають фінансові послуги у Великобританії і безпосередньо мало пов'язані з бізнесом з ЄС, зазнають збитків від такого "жорсткого" Brexit. Також наголошується, що жорсткий Brexit вдарить по юридичних і бухгалтерських послугах у Британії.

У разі здійснення найгіршого сценарію угоди, досягнутої з ЄС, банки, які базуються в Лондоні, без дочірніх компаній в ЄС будуть не в змозі забезпечити продаж і поширення на ринках акціонерного і боргового капіталу на континенті. Крім того, банки не зможуть забезпечити інвестиційне консультування, управління портфелем і надання кредитів роздрібним клієнтам у ЄС.

Так, у доповіді наголошено, що на ранньому етапі переговорів про Brexit обидві сторони повинні погодитися, що Великобританія отримає поетапний вихід з торгового блоку, щоб дати урядам і бізнесу більше часу для адаптації. Водночас у доповіді наголошено, що за нинішнім графіком банки не матимуть достатньо часу, щоб підготуватися до Brexit і їх можливого відтоку.

Нагадаємо, раніше в березні голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер представив п'ять сценаріїв розвитку ЄС після Brexit.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram