ГоловнаСвіт

Росія в Гаазі: в Україні стався "переворот" і відбувається "громадянська війна"

МЗС РФ заперечує, що для Революції гідності були підстави.

Росія в Гаазі: в Україні стався "переворот" і відбувається "громадянська війна"
Международный суд ООН
Фото: EPA/UPG

Російська сторона у своїй промові в Міжнародному суді ООН у Гаазі стверджує, що причиною подій на сході України стало "скинення влади" і "переворот", який відбувся в Києві.

Про це заявив у своєму виступі в Гаазі директор правового департаменту МЗС РФ Роман Колодкін, який представляє РФ у судовому процесі, повідомляє "Європейська правда".

"У лютому 2014 року в Києві відбувся насильницький переворот", - заявив він. У вступі до промови він кілька разів повторив тезу про "кривавий переворот", "насильницький переворот" і "скинення влади" в Україні.

Він також заперечує, що для Революції гідності були підстави, підкреслюючи, що всі проблеми були штучно створені політиками. "Реальна проблема була створена опозицією в Україні, яка поставила вибір - або співпраця з Росією, або з ЄС", - вважає Колодкін.

Колодкін також висловив упевненість, що ключовим завданням нової української влади стало позбавлення російської мови статусу офіційної. Варто зазначити, що насправді жодна мова не мала такого статусу в Україні, проте деякі мови, включаючи російську, мали статус регіональної в окремих регіонах.

Проте представник РФ запевнив Міжнародний суд ООН, що саме "переворот" став причиною військових дій на Донбасі.

"Усе це призвело до громадянської війни на сході України", - заявив він.

Як повідомляли раніше, російська сторона стверджує, що бойовики знайшли зброю в шахтах Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram