ГоловнаСвіт

Прем'єр Ірландії наказав розслідувати випадки смерті дітей в католицьких притулках

Останки близько 800 дітей були знайдені на території колишнього католицького притулку поблизу міста Туам

Прем'єр Ірландії наказав розслідувати випадки смерті дітей в католицьких притулках
Ирландия
Фото: gooddays.ru

Поліція Ірландії розслідує випадки дитячої смертності в католицьких притулках країни, виконуючи наказ прем'єр-міністра Енди Кенні.

Як повідомляє euronews, відповідне рішення було прийнято владою після виявлення масового поховання дітей в ірландському графстві Голвей.

Слідство з'ясувало, що поховання здійснили в 50-ті роки. Передбачається, що діти померли від хвороб або хронічного недоїдання.

"Це сталося не століття тому, а в наш з вами час, - заявив Енда Кенні. - Тому ми повинні розслідувати цю справу з усією пристрастю, якомога швидше й ефективніше. Уявіть, яка жахлива ця ситуація для тих, чиї рідні та близькі загинули ще дітьми в результаті такого поводження".

Останки близько 800 дітей були виявлені на території колишнього католицького притулку поблизу міста Туам. Вік більшості з них не перевищував трьох років.

Про те, що мешканців притулку - дітей і матерів-одиначок - утримували у скрутних умовах і вони голодували, говорили і раніше. Про це розповідали діти, які виросли в притулку. Притулок закрили 1961 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram