ГоловнаСвіт

Додон представив проект розширення своїх повноважень

Голова парламенту Молдови заявив, що у президентської ініціативи немає ніяких шансів.

Додон представив проект розширення своїх повноважень
Игорь Додон
Фото: EPA/UPG

Президент Молдови Ігор Додон представив законопроект про внесення змін до конституції, мета якого - розширення президентських повноважень.

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Якщо до 24 березня нинішнього року законопроект не набере необхідної кількості депутатських підписів (під законопроектом повинні поставити свої підписи 34 народних депутати, - ред.), то ми почнемо процедуру перегляду Конституції на основі народної ініціативи", - заявив Додон.

Зокрема, президентська законодавча ініціатива передбачає надання голові держави права розпуску парламенту. Так, законодавчий орган пропонують розпустити в таких випадках: після консультацій із парламентськими фракціями; якщо парламент не взяв до уваги результати всенародного референдуму; якщо референдум з імпічменту президенту провалився; якщо парламент прийняв держбюджет із запізненням на два місяці; на всенародному референдумі.

Голова парламенту Молдови Андріан Канду вже заявив, що у президентської ініціативи немає ніяких шансів, наголосивши, що "в парламентській республіці президент не розмовляє з парламентом мовою ультиматумів".

Агентство нагадує, що раніше Додон заявляв, що наполягатиме на розпуску парламенту і проведенні дострокових парламентських виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram