ГоловнаСвіт

Парламент Кіпру запропонував скасувати санкції проти Росії

Резолюція не має юридично зобов'язуючого характеру.

Парламент Кіпру запропонував скасувати санкції проти Росії
Фото: EPA/UPG

Палата представників (парламент) Кіпру в четвер, 7 липня, ухвалила резолюцію з пропозиціями скасувати санкції проти Росії.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Незважаючи на те, що сама резолюція не має юридично зобов'язуючого характеру, сам факт її ухвалення викликає стурбованість. Він свідчить про нехтування окремими кіпрськими депутатами основоположними принципами міждержавних відносин, заснованих на міжнародному праві. Така позиція є нічим іншим, як опосередкованою підтримкою дій агресора", - йдеться в офіційному коментарі МЗС.

Україна розраховує, що уряд Кіпру на відміну від депутатів залишиться на позиціях міжнародного права і поваги до європейських цінностей, продовжуючи підтримку зусиль із припинення агресії РФ.

Як зазначає російське агентство РБК, проект резолюції було внесено вкрай лівою Прогресивною партією трудового народу (АКЕЛ), його підтримали 33 депутати, 17 парламентаріїв утрималися.

Згідно з текстом резолюції, парламент визнає європейські санкції проти Росії "контрпродуктивними" і нездатними вирішити конфлікт в Україні. Ба більше, депутати відзначили, що "в контексті поточної економічної кризи" санкції негативно позначилися на торгівлі з Росією і на кіпрській економіці загалом.

Нагадаємо, щодо Росії діють три пакети санкцій Євросоюзу. Першими були введені індивідуальні санкції проти громадян Росії і України, яких Європа вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України. Ці санкції продовжено до 15 вересня 2016 року. Економічні санкції діють до 31 січня 2017 року. Термін дії санкції проти Криму закінчуються 23 червня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram