ГоловнаСвіт

МЗС Британії попередило про загрозу терактів на Євро-2016

Конкретних повідомлень про заплановані атаки влада Великобританії не отримувала

МЗС Британії попередило про загрозу терактів на Євро-2016
Евро-2016
Фото: uefa.com

МЗС Великобританіх попередило відвідувачів матчів чемпіонату Європи з футболу (Євро-2016) про загрозу терактів.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Згідно з повідомленням МЗС, потенційними місцями атак можуть стати стадіони, фан-зони, місця трансляцій і транспортні розв'язки. При цьому конкретні повідомлення про заплановані атаки влада Великобританії не отримувала.

Раніше президент Франції Франсуа Олланд визнав загрозу терактів під час Євро-2016. Наразі влада Франції посилює заходи безпеки. Так, безпеку на Євро-2016 у Франції забезпечать понад 90 тис. осіб.

Крім того, раніше про можливі теракти на Євро-2016 попереджала влада США.

Чемпіонат Європи з футболу у Франції відбудеться з 10 червня по 10 липня. Протягом 32 днів на десяти стадіонах мають провести 51 матч у Парижі, Сен-Дені, Марселі, Ліллі, Тулузі, Ліоні, Бордо, Лансі, Ніцці і Сент-Етьєні. Організатори очікують на трибунах стадіонів мінімум 2,5 млн осіб у 10 французьких містах, і близько 5 млн уболівальників у фан-зонах.

Нагадаємо, на початку березня повідомлялося, що УЄФА створила резервний план проведення матчів Євро-2016 на випадок загрози терактів.

Резервний план проведення матчів був створений після спроби терористів пройти на стадіон Stade de France під час товариського матчу збірних Франції та Німеччини.

Серія терактів у Парижі сталася 13 листопада 2015 року. Жертвами терористів стали 130 осіб. Після цього Франція посилила заходи безпеки. З 11 листопада 2015 року у Франції діє надзвичайний стан. Нещодавно термін його дії продовжили до 26 липня. Таким чином надзвичайний стан діятиме під час Євро-2016 і велогонки "Тур де Франс".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram