ГоловнаСвіт

США і Росія домовилися про нове перемир'я в Сирії

Угода набула чинності в 00:01 середи за Дамаском

США і Росія домовилися про нове перемир'я в Сирії

Сполучені Штати Америки та Російська Федерація підписали угоду про встановлення конкретних умов припинення бойових дій в сирійській провінції Алеппо і продовжують працювати з метою досягнення перемир'я на всій території країни.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, поширеній відомством у середу, повідомляє Укрінформ.

"У рамках наших термінових заходів щодо деескалації насильства в Сирії і підтвердження режиму припинення бойових дій на території всієї країни, Сполучені Штати і Росія уклали вчора пізно ввечері угоду, щоб розширити ці зусилля на провінцію Алеппо, в тому числі місто Алеппо і прилеглі до нього райони", - наголошується в повідомленні.

З того моменту, як угода набула чинності в 00:01 середи за Дамаском, "ми бачимо загальне зниження рівня насильства в цих районах, хоча були повідомлення про тривалі бойові дії в деяких місцях", відзначили в Держдепі.

З метою забезпечення тривалої і стійкої основи перемир'я, американська сторона "перебуває в тісній координації з Росією", яка представлена на рівні співголови в Міжнародній групі підтримки Сирії. У зв'язку з цим в Держдепі підкреслили, що очікують від російської сторони, що вона вплине на режим Асада з метою забезпечення умов перемир'я, а США, зі свого боку, працюватимуть зі сирійською опозицією.

"Ми очікуємо, що всі сторони домовленості про припинення бойових дій повною мірою будуть дотримуватися відновлення перемир'я в Алеппо і по всій країні, відповідно до умов угоди, укладеної в Мюнхені в лютому 2016 року", - підкреслили в американському зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, 4 травня Міноборони РФ заявило, що з авіабази Хмеймім у Сирії виведено 30 літальних апаратів, зокрема всі штурмовики Су-25.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram