ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний запустив реєстр "лиходіїв" у владі

Російський опозиціонер сподівається "посадити чесним судом" усіх фігурантів списку

Навальний запустив реєстр "лиходіїв" у владі
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Російський опозиціонер Олексій Навальний запустив проект "Чорний блокнот" - список представників влади, які ухвалюють, на його думку, "злочинні рішення".

Про це повідомляється на сайті Навального.

Наразі у "Чорному блокноті" є 265 осіб, в тому числі голова Слідкому РФ Олександр Бастрикін. За словами Навального, це люди, причетні до справ "Кировлеса", "Ив Роше", "плакатної" і "мікрофонної" справ, а також до відмов у реєстрації "Партії прогресу" і Болотної справи.

На думку Навального, "якщо і трапиться ще раз [схожий на розпад СРСР] історичний момент, то ніхто не забуде, що там за судді і чиновники саджали "луцкевичів" і "дадіних", закривали газети і ліквідували політпартії".

Опозиціонер вважає, що "нічого не вийшло у "реформаторів дев'яностих" саме тому, що не було такого блокнота. Не було списку, не було тих, хто вимагав покарати за списком чиновників-злочинців з СРСР".

Усіх фігурантів списку можна буде "посадити чесним судом", резюмував Навальний.

Нагадаємо, Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального 1 грудня опублікував розслідування про бізнес сім'ї генпрокурора РФ Юрія Чайки. За даними ФБК, один із синів генпрокурора Артем Чайка має готель у Греції і банківські рахунки у Швейцарії, куди переказують гроші, отримані у результаті незаконних махінацій. Серед схем, які описав ФБК, є захоплення контролю над Верхньоленським пароплавством і продаж його суден фірмам-фальшивкам. Також у розслідуванні є натяк на можливу причетність Артема Чайки до загибелі колишнього директора цього підприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram