ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Фонд Навального вп'яте подав до суду на генпрокурора РФ

Навальний має намір також звернутися до КС РФ і ЄСПЛ у зв'язку з порушенням права на захист.

Фонд Навального вп'яте подав до суду на генпрокурора РФ
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Фонд боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального вп'яте звернувся у суд із позовом до генпрокурора РФ Юрія Чайки про захист честі і гідності. Про це повідомляють на сайті Навального.

Співвідповідачем у цій справі виступить "Новая газета". Позов розглядатиме Басманний суд.

Навальний пояснив, що раніше суди "як під копірку написали", що "інтереси О. Навального не порушені, тож позовів від нього брати не будемо".

"Зараз, як я вже сказав, п'ята хвиля наших звернень, і до неї ми підготувалися - замовили повноцінну експертизу, яка доводить, що коли генпрокурор говорить про "О. Навального", це стосується О. Навального", - розповів політик.

Він додав, що має намір також звернутися до Конституційного суду Росії і в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) у зв'язку з порушенням права на захист.

Приводом для подачі позову послужила заява Юрія Чайки у зв'язку з розслідуванням ФБК проти його близьких родичів і можновладних співробітників Генпрокуратури. Він назвав дані розслідування "хибними і замовними".

Нагадаємо, Фонд боротьби з корупцією 1 грудня опублікував розслідування про бізнес сім'ї генпрокурора РФ Юрія Чайки. За даними ФБК, в одного із синів генпрокурора Артема Чайки є готель у Греції і банківські рахунки у Швейцарії, куди переводять гроші, отримані в результаті незаконних махінацій. Серед схем, які описав ФБК, є захоплення контролю над Верхньоленським пароплавством і продаж його суден фірмам-фальшивкам. Також у розслідуванні є натяк на можливу причетність Артема Чайки до загибелі колишнього директора цього підприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram