ГоловнаСвіт

Туреччина готує санкції проти Росії, - ЗМІ

Мінекономіки Туреччини опублікувало підсумки антидемпінгового розслідування щодо імпорту гарячекатаного прокату в країну

Туреччина готує санкції проти Росії, - ЗМІ
Турция
Фото: segodnya.ua

Туреччина готова ввести контрсанкції щодо Росії - антидемпінгові мита для російських металургійних компаній.

Про це пише "Коммерсантъ".

Минулого тижня міністерство економіки Туреччини опублікувало підсумки антидемпінгового розслідування щодо імпорту гарячекатаного прокату в країну, згідно з якими російські металурги отримували демпінгову маржу до 13,66%. Тепер в лютому Туреччина може ухвалити рішення про розмір антидемпінгових мит, які можуть відповідати розміру нарахованої демпінгової маржі.

Демпінгова маржа, за результатами розслідування Туреччини, для Магнітогорського металургійного комбінату становить 13,66%, для Новолипецького металургійного комбінату - 9,42%, для "Северстали" - 12,43%.

При цьому співрозмовники "Коммерсанта" в "Северстали" зазначили, що попереднє рішення міністерства торгівлі Туреччині в серпні 2015 року, яке ґрунтувалося на даних компанії, показувало відсутність демпінгу з її боку, проте у звіті мінекономіки змінили собівартість "Северстали". Металурги назвали це рішення несправедливим і таким, що порушує законодавство.

Туреччина почала розслідування у січні 2015 року за заявою місцевих металургів, які звинувачували експортерів з КНР, Росії, України, Японії, Франції, Румунії та Словаччини у демпінгу. У 2012-2014 роках Туреччина щороку імпортувала близько 3 млн тонн гарячекатаного прокату в середньому на $1,8 млрд в рік. У 2015 році імпорт зріс до 4,3 млн тонн і становив $2,15 млрд.

За даними турецького відомства, російські поставки займають 19,2% від загального імпорту гарячекатаного прокату в Туреччину. Ця частка є вищою, ніж в інших країн. Так, міністерство повідомляє, що у 2015 році Росія експортувала до Туреччини 825 тис. тонн гарячекатаного прокату на $413 млн.

Відносини між Росією і Туреччиною погіршилися після того, як у листопаді турецькі військові збили російський бомбардувальник Су-24, що порушив повітряний простір країни. У Росії це заперечують, стверджуючи, що Су-24 знаходився на території Сирії. Через кілька днів Росія ввела санкції стосовно Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram