ГоловнаСвіт

У високого члена Компартії Китаю знайшли 37 кг золота і $20 млн готівкою

У КНР триває кампанія боротьби з корупцією

У високого члена Компартії Китаю знайшли 37 кг золота і $20 млн готівкою
архив

У Китаї в рамках кампанії боротьби з корупцією звинуватили в хабарництві, розкраданні і незаконному привласненні громадських коштів колишнього голову компанії Beidaihe Water Supply Corporation Ма Чаоцюня (Ma Chaoqun).

Як повідомляє Рейтер, під час обшуку в будинку Чаоцюня виявили 37 кілограмів золота, документи на володіння 68 будинками і 120 млн юанів готівкою (близько $20 млн).

ЗМІ називають Ма Чаоцюня одним з найвпливовіших у Комуністичній партії КНР, однак точну назву займаної ним посади не вказують.

Читайте: Більшість китайців підтримують смертну кару за корупцію

Суму готівки, вилученуої в підозрюваного в хабарництві, назвали найбільшою в історії КНР. У документі Центральної комісії КПК з перевірки дисципліни зазначено, що такі випадки розкрадання "погано впливають на населення", а також що "жителі Китаю реагують на це негативно".

Компанія Beidaihe Water Supply Corporation, яку раніше очолював Ма Чаоцюнь, здійснює водопостачання. Як зазначає South China Morning Post, раніше в ній працював його молодший брат, якого зараз також підозрюють у корупції.

Нагадаємо, що після втечі з України міністра енергетики Едуарда Ставицького в його квартирах і офісах знайшли 42 кілограми золота і $4,8 млн готівкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram