ГоловнаСвіт

Іспанія припустила визнання держави Палестина

Іспанське МЗС вважає, що ЄС повинен визнати Палестину як державу скоординовано

Іспанія припустила визнання держави Палестина
Хосе Мануэль Гарсия-Маргальо
Фото: EPA/UPG

Іспанія може визнати Палестинську автономію як державу.

Про це повідомляє El Pais із посиланням на голову іспанського МЗС Хосе Мануеля Гарсію-Маргальо.

Виступаючи у парламенті, міністр зазначив, що рішення про визнання приймуть після того, як Мадрид упевниться, що це сприятиме політичному діалогу між Палестиною й Ізраїлем, або коли зрозуміє, що прогресу в переговорах немає. При цьому Гарсія-Маргальо зазначив, що визнання незалежності Палестини не повинно бути суто символічним актом, оскільки його мета - сприяти мирному врегулюванню на Близькому Сході.

Окрім того, голова МЗС зазначив, що, на його думку, Євросоюз повинен визнати Палестину як державу скоординовано. За його словами, для цього потрібно узгодити з Ізраїлем цілу низку питань, зокрема визначення меж і статус Єрусалима.

Читайте: У парламенті Франції пройде символічне голосування щодо статусу Палестини

Напередодні стало відомо, що парламент Іспанії має намір провести наступного тижня символічне голосування з питання визнання Палестини. Як вважають іспанські законодавці, такий крок стане підтримкою позиції Євросоюзу і сприятиме врегулюванню палестино-ізраїльського конфлікту.

30 жовтня Палестину як державу визнала Швеція, яка стала першою країною-членом ЄС, що зробила такий крок. Того самого дня Ізраїль на знак протесту вирішив відкликати посла зі Швеції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram