ГоловнаСвіт

Червоний Хрест готовий допомогти у вирішенні сирійського конфлікту

У МКЧХ підкреслюють, що організація зіграє винятково гуманітарну, а не політичну роль

Червоний Хрест готовий допомогти у вирішенні сирійського конфлікту
архив
Фото: barev.net

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) заявив, що готовий сприяти досягненню національного примирення між владою та опозицією в Сирії.

Як повідомив агентству AFP представник МКЧХ Симон Шорно, президент Червоного Хреста Петер Маурер, який перебуває з візитом у Дамаску, обговорив з представниками сирійського уряду "можливість того, що МКЧХ може зіграти гуманітарну роль у наданні допомоги зі встановлення національного перемир'я" між владою та опозицією.

"МКЧХ має досвід у цій галузі і може надати відповідні ресурси як посередник, що займає нейтральну позицію", - сказав Шорно, підкресливши, що в такому разі Червоний Хрест відіграє винятково гуманітарну, а не політичну роль.

З березня 2011 року в Сирії триває громадянська війна, жертвами якої, за даними ООН, стали майже 200 тис. осіб.

Останніми місяцями на території Сирії активізувалися бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД). Раніше у четвер повідомлялося, що США переглянуть стратегію боротьби з "Ісламською державою". При цьому наголошувалося, що у Вашингтоні вважають, що для ефективної боротьби з ІД потрібна зміна влади в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram