ГоловнаСвіт

Жителі Риму побилися з іммігрантами

У Римі конфлікт між жителями робочого району Тор Сапієнца та біженцями, які живуть у центрі тимчасового розміщення на околиці італійської столиці, переріс у бійки і підпали.

Про це повідомляє euronews.

Місцеві жителі змусили групу північноафриканських біженців повернутися у їхнє тимчасове житло після того, як ті вийшли купити кави. Згодом будинок, у якому живуть переселенці, закидали петардами, а на підходах до будівлі підпалили контейнери зі сміттям. У відповідь з вікон полетіли порожні пляшки.

Місцеві жителі звинувачують біженців у зростанні злочинності. При цьому, за їх словами, пограбування і насильство відбуваються серед білого дня.

Після сутичок влада вирішила перевезти біженців - переважно 16-17-річних вихідців з Єгипту та Бангладешу - у інший центр тимчасового розміщення, однак експерти кажуть, що це не вирішить проблему.

"Влада відвертається і не хоче дивитися правді в очі, розібратися у ситуації, запустити проект інтеграції, який зможе допомогти і біженцям, і місцевому населенню", - заявила Карлотта Самі, представник Управління Верховного комісара ООН у справах біженців у Італії.

Італійські ЗМІ тим часом повідомляють, що принаймні частина нападників на біженців - члени крайніх правих угруповань.

Антиіммігрантські виступи на окраїнах Рима тривають вже кілька днів. У зв'язку із загостренням ситуації і зростанням напруженості у Тор Сапієнца посилили заходи безпеки, зокрема - збільшено число чергових поліцейських.

Нагадаємо, у лютому Італія скаржилася на десятикратне зростання припливу мігрантів від початку 2014 року, а у травні італійська влада пригрозила відкрити нелегалам доступ до інших країн ЄС, якщо Євросоюз не візьме на себе контроль над морськими операціями з управління потоком мігрантів, які потрапляють у країну з Північної Африки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram