ГоловнаСвіт

Італія нарікає на десятикратне зростання припливу мігрантів з початку 2014 року

З кожним роком кількість нелегалів в Італії зростає

Італія нарікає на десятикратне зростання припливу мігрантів з початку 2014 року
архив
Фото: EPA/UPG

Міністерство внутрішніх справ Італії повідомило про різке збільшення кількості мігрантів порівняно з початком 2013 року. Про це 4 лютого пише BBC News з посиланням на заступника міністра внутрішніх справ Філіппо Буббіко.

За його словами, в січні 2014 року в країну прибули понад дві тисячі іммігрантів, що в десять разів більше, ніж торік, коли їх кількість становила трохи більше за 200 тисяч осіб. Загалом 2013 року в Італію морським шляхом потрапили близько 43 тисячі нелегалів, що на 325% більше, ніж 2012 року.

У статистику не включені іммігранти, які загинули внаслідок корабельних аварій у спробі дістатися до італійського берега. Точна кількість загиблих мігрантів не називається. Судячи з повідомлень ЗМІ, йдеться про тисячі осіб. Так, лише в жовтні 2013 року в результаті катастрофи біля італійського острова Лампедуза загинули понад 400 біженців.

Більшість мігрантів приїжджають до Італії з Лівії, Єгипту, Сирії, Туреччини та Еритреї. Найчастіше вони спершу добираються до острова Лампедуза, розташованого ближче до узбережжя Африки. Центр для мігрантів, який знаходиться на острові, вже давно не може впоратися з напливом біженців. У зв'язку з цим влада має намір скоротити максимальний час їх перебування в міграційних центрах, який зараз становить півтора року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram