ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

"Ісламська держава" уклала союз із "Аль-Каїдою"

Терористичні організації мають намір спільно протистояти своїм ворогам у Сирії

"Ісламська держава" уклала союз із "Аль-Каїдою"
боевики ИГ
Фото: EPA/UPG

Терористичні організації "Ісламська держава" (ІД) і "Аль-Каїда" уклали союз проти своїх противників у Сирії.

Про це повідомляє агентство Associated Press з посиланням на джерело у сирійській опозиції.

За даними агентства, таємна зустріч представників двох терористичних організацій, в якій брали участь і бойовики з Афганістану та Пакистану, відбулася у ніч на 2 листопада у сирійському місті Атареб, розташованому на захід від Алеппо. На зустрічі угруповання, за словами джерела, домовилися про припинення взаємного протистояння і спільні дії проти спільних ворогів, зокрема, проти сирійського революційного фронту, який підтримують США.

Інформацію про зустріч підтвердив польовий командир опозиції Абу Мусафер. За його словами, ІД та "Аль-Каїда" також домовилися спільно діяти проти курдських ополченців на півночі Сирії, де наразі не ведуться бойові дії.

Раніше у листопаді єгипетські бойовики присягнули на вірність "Ісламській державі". А у жовтні бойовики "Талібану" запропонували допомогу "Ісламській державі".

Угруповання "Ісламська держава" зміцнилося найбільше під час дій на території Сирії, де ІД воювала проти урядових сил і набула "славу" одного з найжорстокіших формувань. Влітку 2014 року угруповання різко активізувало свою діяльність в Іраку. Скориставшись невдоволенням іракських сунітів політикою Багдада, ІД розгорнула масований наступ на північні і північно-західні провінції Іраку і захопила великі території, де оголосила про створення так званого ісламського халіфату. 8 серпня 2014 року США провели операцію із завдання ударів по бойовиках ІД в Іраку, а з вересня - завдають ударів по цілях ІД в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram