ГоловнаСвіт

У Таїланді заарештовано одного із засновників The Pirate Bay

У Таїланді заарештовано одного із засновників The Pirate Bay
Ганс Фредрик Леннарт Ней
Фото: EPA/UPG

У Таїланді за запитом Інтерполу заарештовано Ганса Фредріка Леннарта Нея - одного із засновників торрент-трекера The Pirate Bay.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на заяву місцевої поліції.

Нея, відомого в мережі під ніком TiAMO, затримала імміграційна поліція на КПП у провінції Нонгкхай на північному сході країни на кордоні з Лаосом. Затримання відбулося ще в понеділок, 3 листопада.

Джерело агентства в поліції розповіло, що у вівторок Нея, імовірно, екстрадують до Швеції, де у 2009 році його разом з іншими творцями торрент-трекера визнали винним у пособництві порушенню авторських прав. Тоді йому і ще трьом фігурантам справи дали по року в'язниці (згодом терміни скоротили), а також засудили до штрафу в розмірі $6,5 млн за збиток, завданий індустрії шоу-бізнесу.

Читайте: The Pirate Bay представив "піратський" браузер

Після звільнення під заставу Ней втік із Швеції. З 2012 року він жив у Лаосі. У Таїланді, куди Ней приїжджав близько 30 разів, у нього є будинок на Пхукеті. На ощадному рахунку в одному з місцевих банків у 36-річного шведа лежить п'ять мільйонів тайських бат (близько $150 тис.).

Торрент-трекер The Pirate Bay заснували у 2003 році у Швеції. Влада низки країн заборонила провайдерам надавати доступ до цього ресурсу. Правовласники звинувачують The Pirate Bay у поширенні неліцензійного контенту.

Нагадаємо, минулого тижня суд засудив співзасновника The Pirate Bay Готфріда Свартхольма Варга до 3,5 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram