ГоловнаСвіт

Європейцям можуть заборонити купувати російські державні облігації

Нові обмежувальні заходи можуть узгодити з США

Європейцям можуть заборонити купувати російські державні облігації
Фото: rus.ruvr.ru

Європейцям можуть заборонити купівлю російських державних облігацій в рамках нових санкцій Євросоюзу проти Росії через роль Москви в конфлікті на сході України.

Про це в понеділок, 1 вересня, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на три дипломатичні джерела в ЄС.

"Я чув, що заборона на купівлю російських державних облігацій може бути в наступному пакеті (санкцій)", - повідомило агентство одне з джерел в ЄС, знайоме з ситуацією довкола обговорення подальших санкцій.

Як підкреслили джерела агентства, санкції щодо фінансового сектору дозволять вдарити по уряду Росії, а не по звичайних громадянах. При цьому нові заходи, за їх словами, можуть узгодити з США.

За словами співрозмовника агентства, новий пакет санкцій також може включати посилення обмежень на технології подвійного призначення військового і цивільного застосування, а також обмеження на поставки геологорозвідувального устаткування.

"Мало б сенс націлитися на газові технології, коли справа стосується можливості подальших санкцій проти Росії, оскільки це вплине на газовий проект Росії, підписаний з Китаєм", - зазначив дипломат.

Співрозмовник агентства нагадав, що в понеділок 28 представників ЄС проводять екстрену нараду з питання нових "значних" обмежувальних заходів проти РФ, проте жодних рішень не очікується. Наступна зустріч представників ЄС відбудеться в середу, 3 вересня.

Двома днями раніше, 30 серпня, лідери Євросоюзу наказали Єврокомісії розробити нові санкції проти Росії до 7 вересня. Передбачається, що до списку санкцій увійдуть "кожна людина і організація, яка співпрацює з сепаратистськими групами на Донбасі". Чехія, Угорщина, Словаччина та Кіпр, однак, заявили, що не хочуть нових санкцій проти Росії.

Щоб ухвалити рішення про проект нових санкцій проти Росії, в Євросоюзі має бути одноголосна підтримка. Тому Чехія, Угорщина, Словаччина та Кіпр цілком можуть його зірвати.

У понеділок канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що агресія РФ щодо України не може залишитися без відповіді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram