ГоловнаСвіт

Саакашвілі пред'явлено нове звинувачення

Раніше екс-президент Грузії зазначав, що не здивується новим обвинуваченням

Саакашвілі пред'явлено нове звинувачення
Саакашвили

Головна прокуратура Грузії оголосила про залучення екс-президента Михайла Саакашвілі і колишнього прем'єр-міністра і голову МВС Вано Мерабішвілі до відповідальності у новій кримінальній справі про перевищення службових повноважень.

Про це 5 серпня повідомляє "Новости-Грузия" з посиланням на заяву відомства.

За інформацією агентства, мова йде про організацію побиття у 2005 році тодішнього депутата грузинського парламенту Валерія Гелашвілі. У прокуратурі вважають, що Саакашвілі доручив розправитися з парламентарем після того, як в 2005 році опублікували статтю Гелашвілі з критикою президента, інформує Грузия Online.

Саакашвілі раніше зазначав, що не здивується, якщо прокуратура пред'явить йому нові обвинувачення.

Проти нього вже порушено кримінальну справу про перевищення службових повноважень. За версією слідства, Саакашвілі причетний до розгону мітингувальників у Тбілісі 7 листопада 2007 року, розгрому телекомпанії "Імеді" та привласнення майна покійного олігарха Бадрі Патаркацишвілі.

Фігурантами цієї справи також є Мерабішвілі, колишній генеральний прокурор Зураб Адеїшвілі, екс-глава Міноборони Давид Кезерашвілі і колишній мер Тбілісі Гігі Угулава.

Саакашвілі поїхав з Грузії в листопаді 2013 року і відтоді жодного разу не приїжджав на батьківщину. Більшість часу він живе в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram