ГоловнаСвіт

Міноборони Росії подасть до суду на німецьких будівельників

Росія має намір продовжити будівництво військового полігону "Муліно" без допомоги німців

Керівництво міністерства оборони Росії дало вказівку своїм юридичним структурам підготувати необхідні документи для позовної заяви у зв'язку з розірванням німецькою компанією Rheinmetall угоди про будівництво в Нижньогородській області міжвидового військового полігону "Муліно", повідомляє 5 серпня РИА Новости з посиланням на заступника міністра оборони Юрія Борисова.

Раніше повідомляли, що німецька сторона припинила роботи за контрактом зі збройними силами РФ.

"Звичайно, все це регламентується умовами контракту, звичайно, ми будемо захищати свої інтереси. Я зараз деталей контракту не знаю, усі вказівки вже дано", - зазначив Борисов, кажучи про готовність Росії подати позов і стягнути неустойку за невиконання контракту.

Заступник міністра оборони наголосив, що ця відмова ніяк не вплине на створення Мулінського центру. Німецька сторона постачала Росії різне тренажерне обладнання для організації бойової підготовки, його замінять вітчизняним. "Ми від цього особливо не програємо. Без бойової підготовки центр "Муліно" не залишиться - все буде оснащено", - наголосив Борисов.

За словами заступника міністра, умовами контракту передбачено, що в разі зриву постачань Росія має право виставити всі неустойки. Отже, німецька компанія навмисно розголошує цю тему, щоб змусити свій уряд реагувати і не дозволити цього. "Rheinmetall розуміє ці ризики, і вони показують ризики своєму уряду", - підсумував він.

Договір про створення Центру бойової підготовки сухопутних військ у "Муліно" колишній голова міноборони Анатолій Сердюков і керівник компанії Rheinmetall Клаус Еберхардт уклали у вересні 2011 року. Планувалося, що перший у Росії міжвидовий окружний навчальний центр у селищі "Муліно" стане основною високотехнологічною полігонною базою підготовки військовослужбовців Західного військового округу.

Раніше повідомляли, що німецька сторона добудує полігон "Муліно", незважаючи на санкції Євросоюзу проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram