ГоловнаСвіт

У Бельгії заарештували сімох підозрюваних у вербуванні бойовиків

Мусульмани повинні були підтримувати угруповання "Аль-Шабааб" у Сомалі.

У Бельгії заарештували сімох підозрюваних у вербуванні бойовиків
архивное фото
Фото: ru-newz.ru

Бельгійська влада в середу, 10 жовтня, заарештувала в Брюсселі сімох осіб, підозрюваних у вербуванні молодих мусульман, які згодом повинні були приєднатися до ісламістських бойовиків в Африці.

Про це повідомляє агентство "Рейтер" із посиланням на заяву федеральних прокурорів.

Розслідування у цій справі почалося ще в серпні 2011 року, коли на сомалійському кордоні затримали громадянина Бельгії, який бажає приєднатися до ісламістського повстанського угруповання "Аль-Шабааб", що діє в Сомалі.

За словами обвинувачів, арештам шести осіб із Марокко й Африки, а також одного громадянина Бельгії передували обшуки в декількох районах Брюсселя. Прес-секретар федерального звинувачення повідомив, що підозрюваних допитали, однак відмовився надати докладнішу інформацію.

Угруповання "Аль-Шабааб", що має зв'язки з "Аль-Каїдою", як і раніше контролює великі сільські райони Сомалі, хоча втратило контроль над великими містами після того, як Африканський союз почав військовий наступ на бойовиків. Завдяки цьому центральний уряд зміг відновити контроль над південною та центральною частинами країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram