>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Президент "Стандарда": Тільки ідіот не бачить, що нам треба об'єднуватися. Блаттер і Платіні - старі люди"

У Бельгії не хочуть більше літати в Полтаву. Подавай їм Амстердам.

Президент "Стандарда": Тільки ідіот не бачить, що нам треба об'єднуватися. Блаттер і Платіні - старі люди"
Фото: sportmagazine.levif.be

Найкращі клуби Бельгії і Голландії вже найближчим часом можуть об'єднатися в одну лігу. Один з головних активістів ідеї об'єднання провідних клубів двох сусідніх країн, президент Льєжського "Стандарда" Ролан Дюшатле вважає, що стартовим для об'єднаної Ліги може стати вже сезон 2014/15 рр.

У загальному чемпіонаті Бельгії і Нідерландів планується об'єднати вісім кращих команд Про Ліги і 12 представників Ередивізії. На думку Дюшатле, це допоможе підвищити рівень першості, хоча він і визнає, що за нинішньої футбольної влади це буде зробити вкрай складно.

"Зараз питання про створення БеНіЛігі навіть не виноситься на порядок денний. Є, скажімо, Велика п'ятірка: Англія, Іспанія, Італія, Німеччина і Франція. Позаду них - Росія і Туреччина. Однак далі йде великий розрив з рештою ліг. Але ми з Нідерландами також потребуємо топ-чемпіонату, і ідіот той, хто не бачить цього. Те саме стосується Центральної Європи і Скандинавії, інакше ніколи ми не побачимо шведського клубу в Лізі чемпіонів.

Єдина влада, яку ми повинні переконати - це УЄФА. Але у цієї організації, яка організовує Лігу чемпіонів і Лігу Європи, інтереси, що суперечать один одному. Особливо, це стосується Ліги Європи, яка абсолютно не приваблива. Минулого сезону ми бували в Полтаві. Що веселого в тому, щоб летіти в якесь покинуте місто в Україні? Ліга Європи - це просто побічний продукт, що приносить своїм учасникам жалюгідний дохід. Для нас набагато більший інтерес представляє створення місцевої ліги з Нідерландами.

Зепп Блаттер і Мішель Платіні - старі люди, які нічого зараз не зрозуміють. Через десять років вони просто будуть говорити: ті люди 2012-го були повними ідіотами. Так давайте просто рухатися далі і припустимо, що вже 2014-го року стартує БеНіЛіга", - завершив свою промову Дюшатле в інтерв'ю виданню Knack.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram