ГоловнаСвіт

У Пакистані таліби стріляли в 14-річну правозахисницю

Цього року жертву нападу номінували на Дитячу міжнародну премію миру.

У Пакистані таліби стріляли в 14-річну правозахисницю
Фото: EPA/UPG

Бойовики руху "Талібан" в Пакистані взяли на себе відповідальність за стрілянину в 14-річну активістку Малалу Юсафзай, яка бореться за право пакистанських жінок на освіту.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За словами свідків, терорист у масці зупинив автобус зі школярками поблизу міста Мінгора, на півночі країни, і відкрив вогонь по дівчинці. При цьому було поранено ще двох дівчаток.

"Невідомий бандит підійшов до автобуса і запитав, де Малала. Учениці вказали йому на неї, і він без розмов відкрив вогонь, поранивши її в голову", - сказав голова місцевої поліції Расул Шах.

Після нападу дівчинку доправили у військовий шпиталь Пешавара. За словами лікарів, її стан стабільно критичний, а її однокласниці отримали легкі поранення.

Малала Юсафзай стала однією з перших захисниць жіночої освіти в Афганістані, за що отримала низку нагород. Окрім того, цього року її номінували на Дитячу міжнародну премію миру.

Уперше дівчинка здобула популярність у країні та за кордоном ще 11-річною. Тієї пори, коли уряд був доволі пасивним до талібів, Юсафзай написала для західної преси матеріал про злочини бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram