ГоловнаСвіт

Лукашенко передумав передавати владу у спадок

7-річного Миколку раніше оголосили спадкоємцем "престолу".

Лукашенко передумав передавати владу у спадок

Президент Білорусі Олександр Лукашенко спростував твердження про те, що влада в країні може бути передана у спадок його дітям.

"Ніякої передачі влади в спадщину бути не може", - заявив білоруський лідер, виступаючи в Мінську на урочистому зібранні, присвяченому Дню незалежності країни, який відзначатимуть 3 липня. Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Вкотре говорю, не виправдовуючись перед вами: мої діти президентства наїлися при своєму батькові", - зазначив голова Білорусі, додавши, що з подивом читає і чує про те, що "Лукашенко тут назавжди".

Припущення про те, що Коля Лукашенко, якому нині (згідно з офіційною версією) 7 років, може стати наступником нинішнього голови держави, ґрунтувалися на заяві Олександра Лукашенка, яку той зробив під час нещодавнього візиту до Венесуели.

Дитина супроводжувала президента під час цього візиту, і в тому числі хлопчик був присутній на зустрічі Лукашенка з його колегою Уго Чавесом. Як заявив із цього приводу Чавес, "сьогодні у Венесуелі святковий день, ми приймаємо президента Лукашенка та його сина".

"Ти правильно сказав, що поруч із нами перебуває малюк, - заявив білоруський президент. - Це свідчить про те, що ми всерйоз і надовго заклали основи нашої співпраці, тож буде кому перейняти естафету цієї співпраці через 20-25 років".

В Олександра Лукашенка троє синів. Старший - Віктор - є помічником президента з національної безпеки, а також членом Ради безпеки країни. Середущий син Дмитро очолює білоруський "Президентський спортивний клуб" і є членом Національного олімпійського комітету. Ще 2007 року президент Білорусі заявляв, що ні старшого, ні середнього синів у спадкоємці він не готує.

"Якщо говорити про наступника, то готуватимуть найменшого", - зазначив тоді Лукашенко, додавши, що його молодший син - "унікальна людина".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram