За даними дослідників британської біотехнологічної компанії "Лікотек", що проводила експерименти в Кембриджі, споживання шоколаду разом з ліками сприяє посиленню властивостей останніх.
Йдеться про суміщення шоколаду і препаратів для боротьби з холестерином, інсулінорезистентністю і синдромом системної запальної реакції, повідомляють іноземні ЗМІ.
За словами засновника "Лікотеку" Івана Пітряєва, флаваноли (активні хімічні речовини, що містяться в какао) покращують насичення шкіри киснем і сприяють зниженню швидкості старіння, мають потенціал для підвищення ефективності властивостей ліків.
Раніше в "Лікотеку" створили інноваційний вид шоколаду, додавши до його складу інгредієнт коко-лікозом, який виготовляють із натуральної сировини і який уже схвалили як харчову добавку в ЄС. Ця речовина збільшує вплив флаванолів у 10-20 разів, не змінюючи при цьому смаку і текстури продукту.
Зараз І. Пітряєв веде переговори з багатьма фармацевтичними компаніями та виробниками популярного продукту з какао, які зацікавлені у співпраці.