>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Мінспорту виступає проти зарубіжних зборів українських спортсменів

"Щодо змагань, то тут ситуація складніша, бо нам потрібно виборювати олімпійські ліцензії й уникати штрафів за пропуски турнірів".

Мінспорту виступає проти зарубіжних зборів українських спортсменів
Фото: Укринформ

Міністерство культури, молоді і спорту радить українським спортивним федераціям, перш за все - олімпійських видів спорту, за змогою перенести зарубіжні тренувальні збори в Україну.

Причиною є стрімке поширення у світі коронавірусу.

"Я дуже прошу наші федерації подумати про наших спортсменів і на тлі ситуації з поширенням епідемії коронавірусу звезти ризики до мінімуму. Епідемія зачепила вже понад 50 країн, вона стрімко поширюється в Європі. Але не потрібно панікувати, потрібно весь час моніторити ситуацію. Контактуйте зі своїми закордонними колегами, пишіть листи в міжнародні федерації. Якщо є така можливість - відмовляйтеся від тренувальних зборів за кордоном і проводьте їх в Україні. Міністерство вам у цьому усіляко допомагатиме", - цитує Укрінформ заступника міністра спорту Володимира Шуміліна.

"Щодо змагань, то тут ситуація складніша, бо нам потрібно виборювати олімпійські ліцензії й уникати штрафів за пропуски турнірів. Однак якщо обирати між медаллю і здоров’ям, я обираю здоров’я. Тому прошу ще раз, здоров’я наших спортсменів має бути на першому місці. Сьогодні немає ніяких заборон від МКМС чи МЗС щодо закордонних поїздок, але рішення про участь у змаганнях мають прийматися зважено, з мінімальним ризиком", - заявив спортивний функціонер на зустрічі з керівниками спортивних федерацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram