>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Райо Вальєкано" оштрафували за образи на адресу Романа Зозулі фанатами

Наступні два домашні матчі "Бджоли" проведуть з частково закритими трибунами.

"Райо Вальєкано" оштрафували за образи на адресу Романа Зозулі фанатами
Роман Зозуля
Фото: marca.com

Іспанський футбольний клуб "Райо Вальєкано" отримав покарання за образи фанатів на адресу нападника "Альбасете", українця Романа Зозулі.

Про це повідомляє Sport Arena з посиланням на іспанські ЗМІ.

Тепер мадридський клуб повинен заплатити 18 тисяч євро штрафу, а також провести наступні два домашні матчі з частково закритими трибунами.

Крім того, другий тайм матчу між "Райо Вальєкано" і "Альбасете" дограватимуть без глядачів.

Дати догравання поки що невідомо.

Нагадаємо, 15 грудня матч іспанської Сегунди між командами "Райо Вальєкано" і "Альбасете" (0:0) зупинили після першого тайму і не продовжували. Причиною стали образи фанатів господарів на адресу українця Зозулі. Вболівальники "Райо Вальєкано" ображали футболіста, називаючи нацистом, у зв'язку з чим "Альбасете" прийняв рішення не виходити на другий тайм після перерви.

Міністерство закордонних справ України закликало владу Іспанії і керівництво Королівської іспанської футбольної федерації відреагувати на цькування футболіста і заявило, що "ганебні образи так званих уболівальників співзвучні зі штампами роспропаганди". Також Зозулю підтримав президент Володимир Зеленський.

У 2017 році Зозуля мав стати гравцем "Райо Вальєкано", але трансфер зірвався через погрози ліворадикальних фанатів клубу. Вони вважають Зозулю "нацистом", тому що той допомагав українській армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram