>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

В Іспанії відновили кримінальну справу проти фонду Мессі

І це на тлі перемоги аргентинця за "Золотий м'яч".

В Іспанії відновили кримінальну справу проти фонду Мессі
Лионель Месси
Фото: abc.es

Суддя Національного суду Іспанії Марія Тардон відновила кримінальну справу проти благодійного фонду нападника "Барселони" Ліонеля Мессі, повідомляє Abc.es.

За даними джерела, на допит викликали свідка Федеріко Ретторі, який працював у фонді в 2012-2015 роках. Він звинувачує Мессі, а також його батька, брата та осіб з оточення футболіста у відмиванні грошей, шахрайстві, податкових і бухгалтерських злочинах.

Згідно зі скаргою, дохід фонду, який "спочатку мав бути спрямований на соціальні сфери, замість цього був переспрямований на інші види приватної діяльності або на рахунки, що відрізняються від заявлених фондом", наголошується в матеріалах справи.

Також фонд Мессі ухилявся від сплати податків шляхом підписання десятків угод із закордонними спонсорами, які звільняються від оподаткування в тому випадку, якщо кошти йдуть на благодійність. Завдяки цьому фонд, материнська компанія якого розташована в Іспанії, отримав близько 10 млн євро.

Нагадаємо, напередодні Мессі виграв свій 6-й у кар'єрі "Золотий м'яч" як найкращий футболіст світу.

Додамо, що 2 роки тому Мессі був визнаний іспанським правосуддям винним в ухиленні від сплати податків і отримав 21 місяць в'язниці умовно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram