>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА заборонив матчі між командами з Росії та Косова

Заборону пояснили міркуваннями безпеки.      

УЄФА заборонив матчі між командами з Росії та Косова

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) заборонив проведення спільних матчів між командами з Росії та Косова. Заборону пояснили міркуваннями безпеки. Вона діятиме до "подальшого повідомлення».

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні надзвичайної комісії УЄФА, повідомляється на сайті організації.

"Беручи до уваги ризики безпеки, пов'язані з матчами між командами з Росії та Косова, Група вирішила, що ці дві команди більше не будуть змагатися одна з одною на будь-яких майбутніх змаганнях УЄФА до подальшого повідомлення", - йдеться в повідомленні.

Що стосується кваліфікаційних матчів Євро-2021 серед жінок між двома командами, вже запланованими в групі А, надзвичайна комісія УЄФА вирішила, що обидва матчі (Косово - Росія, спочатку запланований на 4 жовтня 2019 року і перенесений на невизначену дату) і Росія - Косово (запланований на 9 червня 2020 року) будуть організовані двома асоціаціями на нейтральній території.

Росія, яка не визнає незалежності Косова від Сербії, 2020 року стане однією з 12 країн, на території яких проводитимуться матчі Євро-2020. Три групові матчі й один чвертьфінальний пройдуть у Санкт-Петербурзі.

Косово, незважаючи на запеклий опір Сербії, 2016 року отримало повноправне членство в УЄФА і Міжнародній федерації футболу (ФІФА). Раніше УЄФА заборонила матчі між командами з ряду інших країн, зокрема між збірними України та Росії, а також між збірними Іспанії та Гібралтару.

Косово, де проживає 90% етнічних албанців, проголосило незалежність від Сербії 2008 року. Белград досі вважає Косово однією з провінцій Сербії. Незалежність Косова також не визнають кілька членів ЄС, Україна, Росія та Китай.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram