>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У Москві пішов з життя легенда радянського футболу Федір Черенков

Федора вважали "народним футболістом"

У Москві пішов з життя легенда радянського футболу Федір Черенков
Фото: ФК "Спартак"

У суботу вранці у Москві у віці 55 років помер легендарний півзахисник московського "Спартака" і збірної СРСР Федір Черенков.

За попередніми даними, причиною смерті легендарного футболіста стала пухлина головного мозку. Про це повідомляє «Спорт-Експрес».

За інформацією LifeNews, Черенков потрапив до лікарні ще 22 вересня. Прямо біля під'їзду власного будинку Федір знепритомнів. Черенкова доставили в найближчу міську лікарню, де спочатку лікарі діагностували у нього прорив виразки шлунка, але, провівши більш детальне обстеження, зійшлися на думці, що у Черенкова гіпотонія незрозумілого походження.

Федір Черенков вважається одним з найкращих футболістів в історії радянського футболу і символом московського "Спартака". За "червоно-білих" Федір виступав з 1977 по 1993 рік (з невеликою перервою). За цей час він відіграв 515 матчів (рекордсмен клубу) і забив 95 м'ячів.

У складі "Спартака" півзахисник тричі ставав чемпіоном СРСР (у 1979, 1987 і 1989 році), а в 1993 році став чемпіоном Росії. У складі збірної СРСР футболіст відіграв 34 матчі, в яких забив 12 м'ячів. У 1983-му і 1989-му роках Черенкова визнавали найкращим футболістом СРСР.

У 1990 році разом з давнім партнером по "Спартаку" Сергієм Родіоновим, який нині очолює клубну академію імені Черенкова, Федір вирушив до Франції, проте йому так і не вдалося заграти в складі клубу "Ред Стар".

Президент "Спартака" Леонід Федун вже пообіцяв встановити пам'ятник легенді біля нового стадіону "Спартака".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram