>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Донбас проти Прем'єр-ліги: 7 очок у 3-х матчах

Сьогодні ввечері тур "закриється" битвою "Динамо" і "Шахтаря"

Донбас проти Прем'єр-ліги: 7 очок у 3-х матчах
Фото: ФК "Металлург" (Донецк)

У суботу відбулися три матчі 8-го туру Прем'єр-ліги. Відкрили програму ігрового дня футболісти донецького "Олімпіка" та львівських "Карпат". У Києві на стадіоні Банникова перемогу здобули донеччани. Єдиний м'яч у грі провів Кирило Дорошенко, якому асистував марокканець Моха. До взяття воріт Мисака призвела помилка Худоб'яка в центрі поля. На 75-й хвилині львів'янин Ксьонз не реалізував пенальті. Зазначимо, що голкіпер "Олімпіка" Заур Махарадзе відбиває пенальті у другій грі поспіль: тиждень тому в матчі 1/8 фіналу Кубка України воротар відбив удар запорожця Льопи.

Взагалі ж, футболісти "Олімпіка" були ближчими до перемоги (реальні можливості упустили Тищенко, Ситник, Семенина) і закономірно перемогли. Таким чином, донеччани, дебютанти УПЛ, піднялися вже на 4-й рядок (13 очок). У "Ворскли", яка в п'ятницю зіграла внічию з "Волинню", 12 пунктів.

"Зоря" завдяки вольовій перемозі над "Говерлою" набрала 11 очок. У складі луганчан у третій грі поспіль вирізняється Максим Малишев. Центральний півзахисник засмутив "Шахтар", "Олександрію" і ось тепер ужгородців.

В останньому матчі дня "Чорноморець" у видовищному поєдинку зіграв внічию з донецьким "Металургом" - 2:2. Врятував "моряків" від поразки Руслан Фомін, чудово зігравши головою при подачі кутового. За грою ж краще виглядали донеччани. На початку другого тайму після чудового рейду Миколи Морозюка (гравець збірної України на швидкості ухилився від двох захисників і відправив м'яч у дальню "дев'ятку") "Металург" вийшов уперед, але втримати перевагу в результаті не зумів. Хоча моментів біля воріт Паста гості створили достатньо (Адорно, Федотов, Морозюк). "Чорноморець" же конвертував у гол чи не єдиний свій шанс.

Таким чином, в активі "Чорноморця" 10 очок, а у донеччан на пункт менше.

"Олімпік" - "Карпати" - 1:0

Гол: Дорошенко, 65

"Зоря" - "Говерла" - 2:1

Голи: Малишев, 58, Любенович, 76 - Шацьких, 26

"Чорноморець" - "Металург" Д – 2:2

Голи: Гай, 17 (пен), Фомін, 87 – Макрідіс, 44, Морозюк, 51

"Волинь" - "Ворскла" - 2:2

Голи: Ерік, 54 (пен), Маріотто, 86 (пен) – Турсунов, 78, Дедечко, 88

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram