ГоловнаСуспільствоВійна

​У місті Торопець Тверської області РФ горить склад боєприпасів, оголошено евакуацію населення

Повідомляється про атаку дронів. 

​У місті Торопець Тверської області РФ горить склад боєприпасів, оголошено евакуацію населення
У роійському місті Торопець горить склад боєприпасів
Фото: Telegram

У місті Торопець Тверської області Росії в ніч на 18 вересня внаслідок удару дронів виникла пожежа. Влада оголосила про евакуацію населення з району, де триває гасіння вогню.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Крім того, російські державні агенції новин повідомили, що робота дитсадків і шкіл призупинена в Західнодвінському муніципальному окрузі Тверської області РФ. За повідомленнями ЗМІ, жителів Торопця евакуюють у сусіднє місто Тверської області – Західну Двіну.

Відомо, що в Торопці розташована військова частина 54169 та великий склад боєприпасів.

Торопець розташований на заході Тверської області, від нього до українського кордону - приблизно 460 км. 

Керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрій Коваленко повідомив, що на великому складі в Торопці росіяни зберігали ракети до "Градів", С-300 та С-400, а також вироблені балістичні ракети до "Іскандер" і починали створювати запас північнокорейських KN23.

Про удари безпілотників у ніч на 18 вересня також повідомили у Смоленській, Брянській, Орловській, Тульській областях РФ. Російське Міноборони повідомило, що ППО нібито знищила 54 безпілотники. 

7 вересня через детонацію боєприпасів оголошували евакуацію в Воронезькій області РФ.

Нагадаємо, що в липні військову частину 54169 в Торопці вже атакували дрони. Раніше цю ж військову частину безпілотник атакував вночі 5 травня. Тоді дрон теж упав на території, виникла пожежа. 

  • Україна закликає західних партнерів надати дозвіл використовувати їхню зброю для ударів вглиб території РФ. Наразі ми завдаємо ударів по території ворога лише дронами. Наприклад, на початку травня у російському Башкортостані український безпілотник вразив нафтопереробний завод. Це був дрон Служби безпеки, який встановив рекорд, подолавши відстань 1500 кілометрів.



Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram